Obrenovac, 24.09.2020

BRNABIĆ I PALMER RAZGOVARALI, AKCENAT NA KOSOVU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2018.
Mir i stabilnost u regionu od ključne važnosti

Foto:Vlada Srbije
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom o bilateralnim odnosima dve zemlje, aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o daljem napretku ekonomske saradnje.

Brnabić je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, istakla da su za nas mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja. Ona je podsetila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

Sagovornici su se složili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture, koji ima za cilj da unapredi uslove saradnje u ovoj oblasti.

Brnabić je ocenila da su rezultati reformi sprovedenih u oblasti ekonomije i pravosuđa u Srbiji pokazatelj posvećenosti Vlade Srbije da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE