Obrenovac, 14.07.2020

ODRŽAN SKUP 'BUDUĆNOST SRBIJE' U BEOGRADU


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2019.
Govornici su poručili da je narod pokazao kakvu Srbiju želi

Foto:Srđan Ilić
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i drugi govornici poručili su sinoć na mitingu "Budućnost Srbije" da je Srbija jedinstvena, da neće podleći pritiscima u pregovorima sa Prištinom, kao i da je sadašnja vlast sasvim različita u odnosu na opoziciju okupljenu u Savezu za Srbiju.

Vučić je zahvalio okupljenima i poručio da su oni pokazali da jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da uništi, bez obzira koliko Srbi imaju problema.

"Mi želimo da se razvijamo, nove fabrike i investicije, a ne sukobe", rekao je Vučić.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom, naveo je da mu "razni emisari" iz sveta traže da nečim "umili" albansku stranu kako bi ukinula takse na srpsku robu, ali je istakao da im je to uzalud.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je posvetila najveći deo govora opozicionom Savezu za Srbiju, navela je da su to političari koji pokušavaju da se "recikliraju, bez programa i vizije" i da ih okuplja samo što su protivnici Vučića.

"Mi se razlikujemo od njih, mi ne mrzimo nikoga", rekla je Brnabić.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić poručio da takvi ne pomišljaju da Srbiju mogu da ucenjuju da prizna Kosovo ili da se ukine Republika Srpska.

"Nema predaje, bez obzira na pritiske", istakao je Dačić i dodao "ne igrajte se vatrom".

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je rekao da je ovaj miting odgovor svakom ko se pita šta se u Srbiji dešava i dodao:" Unutrašnja snaga i jedinstvo su važni".

On je naveo i da Republika Srpska u važnim geostrateškim pitanjima prati Srbiju, poput pitanja o tome da ne želi da udje u NATO.

Govorio je i potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, učesnik borbe na Košarama, navodeći da je Vučić prvi zvaničnik Srbije koji je dogadjaje od 1998. i 1999. godine nazvao pravim imenom za njih - agresijom.

U obraćanju na srpskom jeziku, madjarski šef diplomatije Peter Sijarto je rekao da odnosi dve države nisu nikad bili tako dobri kao danas i da je Srbija sve jača.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE