Obrenovac, 30.07.2021

RAMUŠ HARADINAJ PODNEO OSTAVKU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 20.07.2019.
Poručio je, međutim, da će takse koje je njegova Vlada* uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi do daljeg

Foto:Profimedia/AFP
Ramuš Haradinaj podneo je juče neopozivu ostavku na mestu predsednika Vlade tzv. Kosova, nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Haradinaj je na kraju sednice Vlade Kosova* saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, javlja Koha.net.

- Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova*. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni - kazao je na zasedanju Vlade Haradinaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

- Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj posle sednice Vlade Kosova*.

On je kazao da je na predsedniku Kosova* Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.

- Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova - naveo je Haradinaj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE