Obrenovac, 27.01.2020

SRBIJA OTVORILA KONZULAT U ANTALIJI


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 20.08.2018.
'Srbija neće biti deo nikakve koalicije protiv Turske'

Foto:Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je u Antaliji da Srbija nikada neće biti deo "koalicije onih koji žele da rade protiv Turske".

To su preneli turski mediji.

Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Turske Melvutom Čavušogluom juče u Antaliji na jugu Turske prisustvovao ceremoniji otvaranja konzulata Srbije, čije će područje biti provincija Antalija.

Na čelu Konzulata Srbije u Antaliji biće počasni konzul Fikret Ozturk.

"Srbija nikada neće biti deo nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, uključujući i neke od ovih organizacija koje se nalaze u zemljama u našem regionu i Srbija nikada neće pružati utočište nekome ko bi se borio protiv turskih interesa, turske države i naših turskih prijatelja", izjavio je Dačić na konferenciji za novinare posle svečanog otvaranja konzulata, prenela je Anadolija.

Srpski ministar spoljnih poslova rekao je da je u Srbiji prošle godine zabeleženo skoro 100.000 turista iz Turske, dodajući da brojni turisti iz Srbije posećuju Tursku.

"Mislim da možemo da radimo još mnogo više. Naše dve zemlje su ukinule vize. To je jedan od najviših stepena prijateljstva između zemalja", kazao je Dačić.

Dačić je rekao i da u Turskoj postoji veliki broj građana koji imaju poreklo iz Srbije, kao i da u Srbiji postoji određeni broj "Turaka, ali i muslimanskog stanovništva, bilo da se oni zovu Bošnjaci ili muslimani".

"Mi sve to moramo i treba da koristimo da bude u funkciji zajedničkog života i zajedničkih interesa Srbije i Turske", ocenio Dačić, navodi turska agencija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE