Obrenovac, 22.01.2019

Janković: Jedno je Beograd, ali Đilas nije dorastao državnoj politici


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2018.
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rezerve prema predlogu Dragana Ðilasa za udruživanje objasnio je juče rečenicom da su jedno beogradski izbori, a državna politika nešto sasvim drugo.

Foto:Alo!/Rajko Ristić
"Mi i dalje mislimo da bi Ðilas bio najbolji gradonačelnik Beograda, ali to je jedno, a sada se razgovara o državnoj politici", rekao je Janković.

On kaže da se taj pokret zalaže za udruživanje opozicije, doduše bez Dveri i DSS, i poručuje da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da u slučaju državne politike PSG neće odstupati od svojih principa.

Kako je naveo, politika Dveri, za koje je Ratko Mladić heroj, a žene nemaju pravo na abortus je neprihvatljiva, dok je DSS nepogodan za savez, jer ne želi Srbiju kao članicu EU.

Upitan da prokomentariše stav drugih predstavnika opozicije po pitanju saveza sa Dverima, on je rekao da ne želi da govori ni u čije ime, ali da drugi članovi opozicije jesu bili za udruživanje sa Dverima, dok PSG nije.

O udruživanju sa DSS se, kaže, nije govorilo, ali ukoliko do tog predloga dođe PSG za njega neće glasati.

Upitan da li tim stavom rizikuje da PSG ostane sam, rekao je da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da se sada radi o državnoj politici u kojoj PSG neće odstupati od svojih principa.

On je prokomentarisao izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU rekavši da je to najslabiji izveštaj do sada,"nikad negativniji".

"Oni koji vode EU integracije u Srbiji bi nakon ovog izveštaja trebalo da podnesu ostavke", rekao je Janković.

Upitan kako bi njegova stranka rešila problem KiM Janković je ponovio da PSG ne bi kočio demokratski razvoj Kosova, ali da to ne znači da nezavisnost treba da bude potpisana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE