Obrenovac, 22.05.2019

Brnabić sledeće nedelje u SAD prvi put kao premijerka


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.07.2018.
Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće u poseti SAD od 23. do 26. jula, što će biti njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice Vlade

Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Premijerka Brnabić će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljih poslova Ivica Dačić. 

Taj jubilej biće obeležen nizom manifestacija, koje će u glavnom gradu SAD biti održani od 25. do 28. jula. 

Brnabić će u Njujorku i Vašingtonu imati više susreta sa američkim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i kompanija koje imaju sedište u toj zemlji. Razgovaraće i sa predstavnicima naučne i poslovne zajednice. 

Tokom posete SAD, predsednica vlade sastaće se sa ministrom finansija SAD Stivenom Mjučinom i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom. 

Tokom boravka u Vašingtonu, Brnabić će se sastati sa kongresmenima Tedom Poeom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog Kokusa. 

Predsednica vlade razgovaraće i sa senatorom Džejmsom Rišom, kao i sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Potkomiteta za Evropu u američkom Senatu i senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata. 

Premijerka Brnabić će u Vašingtonu imati izlaganje u Međunarodnom republikanskom institutu, dok će se u Njujorku sresti sa članovima Ist-Vest Instituta. 

Ona će u Njujorku posetiti Tesla naučni centar, neprofitnu nevladinu organizaciju koja je nedavno uključena u registar istorijskih mesta države Njujork. 

Ova organizacija promoviše obrazovanje i nauku i formirana je sa ciljem razvoja regionalnog naučno-tehnološkog centra na Long Ajlendu. Ovaj centar otkupio je imanje na kome se nalazi Teslina laboratorija. 

Premijerka Brnabić sastaće se u Njujorku i sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika, koje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Kaliforniji, kako bi podržali srpske startap kompanije širom sveta. 

Ovo udruženje trenutno ima pet ogranaka - u San Francisku, Njujorku, Los Anđelesu, Beogradu i Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE