Obrenovac, 21.01.2019

'Vučić i pet ministara idu u Tursku'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2018.
Srpski predsednik Aleksandar Vučić i pet ministara u Vladi Srbije posetiće Tursku 7. maja, izjavio je srpski ambasador u Ankari Zoran Marković.

Foto:Getty Images
On je ocenio da će odnosi dve zemlje u budućnosti biti zasnovani na ekonomiji.

U intervjuu za tursku agenciju Anadolija, Marković je rekao da će u delegaciji s Vučićem biti i srpski ministri nadležni, između ostalog, za trgovinu, telekomunikacije i turizam, spoljnu politiku, saobraćaj, energetiku i poljoprivredu, što su, kako je naveo, oblasti buduće saradnje.

Ambasador Marković, koji je 5. aprila predao akreditivna pisma predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, rekao je da je više od četiri godine bio konzul Srbije u Istanbulu i da je "u to vreme mnogo pažnje posvećeno ekonomskim pitanjima", ocenivši da je ekonomska saradnja Srbije i Turske u velikoj meri unapređena.

On je rekao da mnogi ljudi koji su napustili Jugoslaviju 1960-ih godina i iz različitih razloga žive u Turskoj predstavljaju "most između Srbije i Turske".

"Mentalitet naša dva naroda je potpuno isti. Svim mojim kolegama sam govorio da ako ne znate kako bi neko ovde, u Turskoj, reagovao na određenu situaciju, samo zamislite kako biste vi reagovali u istoj situaciji, i dobićete potpuno istu reakciju", izjavio je Marković za tursku agenciju, dodavši da Srbi i Turci imaju 6.000 zajedničkih reči.

Prema njegovim rečima, budući odnosi Srbije i Turske biće zasnovani na ekonomiji.

"Ako govorimo o zajedničkim interesima, ekonomskim interesima, uveravam vas da će naši bilateralni politički odnosi biti unapređeni... jer će to biti pokazatelj ekonomskog rasta", rekao je Marković.

Predsednik Srbije izjavio je nedavno da ga je predsednik Turske pozvao da poseti Ankaru 7. maja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE