´╗┐ Potpisan sporazum o bratimljenju Beograda i ┼áangaja

Obrenovac, 22.08.2018

Potpisan sporazum o bratimljenju Beograda i Šangaja


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2018.
Zamenik gradona─Źelnika Beograda Andreja Mladenovi─ç i potpredsednik vlade ┼áangaja ─îenlei Peng potpisali su Sporazum o bratimljenju dva grada.

Foto:Thinkstock


´╗┐

Mladenovi─ç, koji je u Starom dvoru ugostio delegaciju grada Šangaja, poru─Źio je tom prilikom da Grad Beograd na taj na─Źin daje svoj doprinos ja─Źanju veza Srbije i Kine, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Doga─Ĺaju su prisustvovali ─Źlanovi Gradskog ve─ça Dragomir Petronijevi─ç i Radenko Durkovi─ç, sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç, sekretar za privredu Milinko Veli─Źkovi─ç, sekretar za kulturu Ivona Jevti─ç, v.d. direktora Turisti─Źke organizacije Beograda Miodrag Popovi─ç, kao i ambasador Kine u Srbiji Li Man─Źang. 

Mladenovi─ç je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti delegaciju Šangaja i zahvalio kineskim kolegama na prihva─çenom pozivu da posete Beograd. 

"Potpisivanje Sporazuma o bratimljenju Beograda i Šangaja je rezultat sporazuma koji je potpisan pre nešto više od godinu dana od strane gradona─Źelnika dva grada u Šangaju. U okviru veoma prisne saradnje Srbije i NR Kine, veoma je va┼żno da se gradovi naših zemalja povezuju, bratime i ja─Źaju me─Ĺusobne veze. Beograd od 1980. godine ima bratske odnose sa Pekingom, a od prošle godine imamo potpisan Memorandum o saradnji sa Šangajom, na koji smo veoma ponosni. 

Potpisani sporazum u─Źvrsti─çe saradnju dva grada iz oblasti privrede, kulture, sporta, zaštite ┼żivotne sredine i drugih oblasti", istakao je Mladenovi─ç. 

On je otkrio da su na odr┼żanom sastanku apostrofirane dve oblasti, turizam i socijalna zaštita, odnosno polo┼żaj najstarijih sugra─Ĺana, kao veoma va┼żne za oba grada. 

"Turizam je za grad Beograd veoma va┼żan jer predstavlja najbr┼że rastu─çu privrednu granu u srpskoj prestonici. U toku 2017. u Beogradu je boravilo više od milion stranih turista, uz više od 2,5 miliona no─çenja. Porast broja kineskih turista nam je tako─Ĺe veoma va┼żan, a zabele┼żen je kako u prošloj, tako i u prvom kvartalu teku─çe godine", naglasio je zamenik gradona─Źelnika. 

On je dodao da je za Beograd veoma zna─Źajno priznanje sa presti┼żnog sajma turizma u Šangaju, što je bio veliki podsticaj za razvoj turizma u srpskoj prestonici. 

"Beograd je na tom sajmu prepoznat kao dobra, va┼żna i perspektivna turisti─Źka destinacija. Uvereni smo da ─çe ova poseta zna─Źajno doprineti daljem razvoju turizma i ve─çem broju kineskih turista u Srbiji i Beogradu. Naš grad ima šta da ponudi i nije bez razloga jedna od najatraktivnijih turisti─Źkih destinacija u ovom delu Evrope", rekao je Mladenovi─ç. 

On je dodao da ─çe poseta biti iskoriš─çena kako bi se delegaciji Šangaja predstavile sve mere koje su tokom poslednjih nekoliko godina preduzete kako bi se popravio polo┼żaj i obezbedio bolji kvalitet ┼żivota najstarijih sugra─Ĺana. 

"Kada je taj deo socijalne zaštite u pitanju, Beograd prednja─Źi u regionu i veoma smo ponosni na sve što smo uradili kako bi ┼żivot naših najstarijih sugra─Ĺana bio bolji i kvalitetniji", zaklju─Źio je Mladenovi─ç. 

Peng je rekao da mu je velika ─Źast jer u ime Šangaja ima priliku da potpiše Sporazum o bratimljenju sa Beogradom. 

"Iako su naši gradovi veoma udaljeni, narod Srbije i Kine ima blizak i prisan odnos. Gradona─Źelnik Siniša Mali je bio prošle godine u poseti, a nakon našeg boravka u Beogradu o─Źekujem intenziviranje saradnje u svim oblastima, naro─Źito turizmu i oblasti socijalne zaštite. Sve što smo potpisali sada moramo da pretvorimo u konkretne korake i to je nešto što ─çemo nastojati da uradimo veoma brzo", rekao je Peng.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE