Obrenovac, 18.02.2019

Stefanović: Pitamo Evropu, šta dalje?


Izvor: Beta,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 22.06.2018.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija nastavlja da se ponaša humano i odgovorno prema migrantima

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
On je dodao, međutim, da Srbija od Evrope traži jasan savet ili poruku o tome šta i kako dalje u odnosu sa njima.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da na sastanku u Briselu o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu nažalost nije čuo viziju o tome šta se preporučuje Srbiji, u koju migranti stižu iz zemalja EU.

"Migranti kod nas stižu iz EU. Da li su iz Bugarske ili Grčke, svejedno... Vi nama treba da date rešenje, zato što ti ljudi dolaze u Srbiju i iz nje dalje hoće u EU", kazao je Stefanović.

Dodao je da Evropa treba da kaže šta će preduzeti u slučaju da migracije postanu intenzivne kao 2015. godine i šta se savetuje Srbiji.

"Šta će preduzeti? Da li će zatvoriti svoje granice, kao što Austrija kaže da će zatvoriti svoje granice_ A ja ih pitam: 'Je l' to znači dizanje zidova, žice? Je l' to onda savetuje Srbiji?'', kazao je ministar.

Stefanović je rekao da se Srbija ponaša humano, odgovorno, poštuje međunarodne propise, slobodu kretanja, pravo na azil i pravo na zaštitu, ali da traži odgovor od Evrope šta dalje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE