Obrenovac, 03.08.2020

JOKSIMOVIĆEVA SA AMBASADOROM ADAMOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2018.
'Belgija podržava evropski put Srbije, reforme koje sprovodite su vidljive'

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovrala je sa novopostavljenim ambasadorom Belgije Kunradom Adamom o odnosima i budućoj saradnji dve države, evropskim integracijama Srbije i reformama koje se u tom procesu sprovode, situaciji u regionu i drugim temama.

Ministar evropskih integracija zahvalila je na pomoći i podršci koji Belgija daje Srbiji tokom pristupanja EU. Istakla je da je članstvo u EU strateški spoljno-politički interes države i ukazala da su EI najbolji mehanizam unutrašnjeg razvoja i napretka.

Jadranka Joksimović obavestila je sagovornika da smo do sada otvorili 14 poglavlja, od koji su dva privremeno zatvorena, i da bi otvaranje nekih za koja smo tehnički spremni - a tokom austrijskog predsedavanja EU do kraja godine, potvrdilo da Unija vrednuje i aktivnosti u evrointegracijama i jasnu opredeljenost da sprovodimo reforme koje su važan segment sveukupnog razvoja i napretka države i društva.

Ministar je upoznala Kunrada Adama sa željom Srbije da se kroz stabilnost obezbede saradnja, napredak i mir u regionu. Ona ukazuje na potrebu da i drugi, konkretnim činjenjem, slede primer naše države.

Ambasador Kunrad Adam rekao je da će Beligija pomoći evropski put Srbije. Ocenio je da su rezultati reformi koje Srbija sprovodi u procesu pristupanja vidljivi i da je to primećeno u EU. Pohvalio je transparentan i inkluzivan proces rasprave o ustavnim amandmanima. Pozitivno se odredio prema naporima naše države da obezbedi stabilnost i saradnju u regionu, a koja se pokazala kao partner na koga Unija može ozbiljno da računa, posebno kada je reč o izazovima poput migrantske krize i terorizma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE