Obrenovac, 21.01.2019

Vučić uputio čestitku vojnicima Srbije


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2018.
Vaš posao je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji, poručio je predsednik

Foto:Tanjug/Rade Prelić




Povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, čestitke svim pripadnicima Vojske uputio je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i poručio da pripadnici VS daju visok doprinos napretku naše otadžbine i jačanju mira i stabilnosti.

„Pripadnici Vojske Srbije daju visok doprinos napretku naše otadžbine i svih naših građana, pružajući punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti regiona, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije“, istakao je predsednik Vučić u čestitki, objavilo je Ministarstvo odbrane.

U čestitki se ističe da su pripadnici Vojske Srbije u ovoj godini su realizovali brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije, nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske vojske, u godini obeležavanja, za srpski narod i Vojsku, istorijski značajnih jubileja-stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, proboja Solunskog fronta i prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Srbiji.

„Drugi srpski ustanak u Takovu, čije se podizanje obeležava kao Dan Vojske Srbije, a naročito njegove tekovine, zauzimaju posebno mesto u našoj nacionalnoj istoriji i predstavljaju trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Stvaranje i izgradnja moderne srpske države i Vojske dobija svoju potvrdu u očuvanju tradicionalnih vrednosti, ali i u prihvatanju i usvajanju novih kulturoloških tekovina“, naveo je predsednik u čestitki.

„Dragi vojnici, podoficiri i oficiri, vaš posao u našoj zemlji je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji. Vaša obaveza je da čuvate slobodu i nezavisnost Srbije. Uveren da ćete ove zadatke obaviti, čestitam vam najveći vojni praznik“, poručio je Vučić u čestitki.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE