Obrenovac, 14.07.2020

SRPSKA POMOĆ FRANCUSKOJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2019.
Vlada Srbije šalje milion evra za Notr Dam

Foto:Tanjug/AP
Vlada Srbije uputila je juče Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu.

Čuvena katedrala teško je oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom odluke Vlade Srbije da donira milion evra za obnovu Notr Dama da je pariska katedrala deo francuske, evropske, ali i svetske kulturne baštine i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

"Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je dodao da su građani Srbije potreseni vešću o požaru u čuvenoj pariskoj katedrali i da pružaju nesebičnu podršku Republici Francuskoj.

„Srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja. Zato je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva, koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima“, zaključio je Mali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE