Obrenovac, 21.05.2019

'Srbija pokazala da zaslužuje da bude punopravan deo EU'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2018.
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Oni su razgovarali o nastavku procesa pristupanju Srbije Evropskoj uniji i odnosima sa tom organizacijom, reformama koje se sprovode tokom evropskih integracija, prilikama u regionu i ostalim važnim temama.

Jokismović i Fratini saglasni su da je zalaganje Srbije za stabilnost regiona važno i za stabilnost EU. Takođe, konstatovali su da je ona ključni faktor kojim se obezbeđuju mir, saradnja i napredak i da bi stoga, vrednosti na kojima insitiramo, trebalo da afirmišu i ostali. 

"Srbija je i do sada pokazala da zaslužuje da bude punopravan deo EU", ukazao je predsednik Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Franko Fratini i potvrdio da će na sve načine podržati naš proces evrointegracija. 

Uveren je da je opredeljenost vlade da bude aktivan i pouzdan partner primećena u EU, pre svega kroz otvaranje poglavlja. 

Fratini ocenjuje da su reforme u Srbiji dale konkretne rezultate i da koriste razvoju privrede, prevashodno kroz nova inostrana ulaganja. 

Joksimović i Fratini su konstatovali da se aktuelna previranja u međunarodnim odnosima značajno reflektuju i ne evropsku politiku i uopšte politku proširenja. 

Joksimović je, u tom smislu, naglasila da je od velike važnosti da Srbija nastavi da svojom promišljenom i odgovornom evropskom politikom bude prisutna i pravovremeno informisana o promenama koje se dešavaju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE