Obrenovac, 19.04.2021

UNAPREĐENJE SARADNJE I BORBA PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2019.
Stefanović u Budimpešti o saradnji sa Mađarskom

Foto:Tanjug/MUP Republike Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je juče u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom.

Oni su razgovarali o daljem unapređenju saradnje policije dve zemlje, koju su ocenili kao izvanrednu. Želimo da našim građanima obezbedimo što bolji, bezbedniji i brži tranzit kroz naše države, rekao je Stefanović.

„Srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja i mi se uvek trudimo da saradnju unapredimo kako bismo se još efikasnije borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rešavali važna evropska pitanja vezana za migracije, borbu protiv terorizma i unapređenje protoka ljudi i robe", rekao je Stefanović posle sastanka.

Ministar je naveo da je sa mađarskim kolegom razgovarao i o evropskom putu Srbije, kao i da mu se zahvalio na podršci koju Mađarska pruža našoj zemlji na polju evropskih integracija, ali i na bliskim prijateljskim odnosima.

„Trudimo se da dostignemo visoke standarde koje Evropa predviđa i u okviru Poglavlja 24 i šengenskih kriterijuma. Nastavićemo zajedno da radimo sa Mađarskom u interesu naših građana i u cilju dostizanja kriterijuma koji će osigurati njihovu veću bezbednost“, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter istakao je saradnju srpske i mađarske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih krivičnih dela. Prema njegovim rečima, sa Stefanovićem je razgovarao o unapređenju saradnje i merama koje će poboljšati rad policija dve zemlje u cilju bržeg tranzita građana i njihove veće bezbednosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE