Obrenovac, 24.09.2020

'PODRŠKA MOSKVE OD NEPROCENJIVOG ZNAČAJA'


Izvor: Novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2018.
Gojković u Dumi: Srbi i Rusi uvek na istoj strani

Foto:Printscreen
Srbija ulaže sve svoje snage u rešenje pitanja Kosova i Metohije, čuvajući bezbednost i mir, i u tome je dosadašnja i buduća podrška Rusije od neprocenjive vrednosti. Rusija, bolje nego iko drugi, razume sa čime se suočavamo. Srbi i Rusi su uvek bili na istoj strani istorije, u borbi za slobodu, nezavisnost i očuvanje nacionalnog identiteta.

Ovom porukom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je na čelu naše delegacije u Moskvi, obratila se ruskim poslanicima u državnoj Dumi.

- Pitanje KiM, koje je najveće i najteže za srpski narod i nosi globalne posledice, zahtevaće još mnogo istrajnosti da bi se došlo do pravednog i održivog rešenja, nasuprot brutalnom nasilju nad nemoćnim žrtvama, spomenicima i crkvama, gruboj jednostranosti, stalnim provokacijama, površnosti i cinizmu mnogih - istakla je Gojkovićeva.

Ona je poslanicima rekla i da je poznato da je spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU i navela da smo vojno neutralna zemlja.

- Srbija nema želju da postane članica NATO. Imamo suviše tešku istoriju povezanu sa Alijansom da bismo uopšte razmišljali o tome - navela je predsednica parlamenta, i istakla da Srbija nikada i ni pod kakvim uslovima neće uvoditi sankcije Rusiji.

Ona je podsetila da se ove godine obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a govor je završila rečima: "Živela Srbija, živela Rusija!"

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE