Obrenovac, 06.07.2020

GRADONAČELNIK BEOGRADA U ZVANIČNOJ POSETI IZRAELU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2019.
Radojičić na međunarodnoj konferenciji gradonačelnika

Foto:Tanjug/Filip Krainčanić
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić boravi u zvaničnoj poseti Izraelu, povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika.

Konferencija koja se održava u Tel Avivu i Jerusalimu počela je u nedelju, 24. februara, i trajaće do 1. marta.

Tema ovogodišnje konferencije je „Inovativni gradovi” i na njoj će govoriti o problemima i izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta suočavaju.

Radojičić je istakao da su predviđeni i susreti sa izraelskim kompanijama koje su postigle velike uspehe u oblastima visokih tehnologija, energije, urbanog razvoja.

Kako je dodao, to je posebno važno kada se sagleda da su kompanije iz Izraela među najvećim investitorima u Beogradu.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je ugostio u Beogradu predsednika Izraela Ruvena Rivlina, što je bila prva zvanična poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. Tada smo ulicu u Zemunu imenovali po Teodoru Herclu, jednom od najvećih ličnosti u novijoj istoriji jevrejskog naroda. Zadovoljstvo mi je što prijateljske odnose dve zemlje sada produbljujemo i saradnjom naših gradova i radujem se susretima i razmeni iskustava sa gradonačelnicima Tel Aviva i Jerusalima", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je ocenio da je Konferencija još jedna prilika za promociju Beograda i podseća da je na Međunarodnom sajmu turizma "IMTM 2019" u Tel Avivu, početkom februara, Beograd proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, zajedno sa Rimom, Barselonom i Pragom.

Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su neke od tema pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizuju Američki savet za svetsko jevrejstvo i Američki jevrejski kongres, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Ona okuplja gradonačelnike gradova širom sveta, a neki od prethodnih učesnika su gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, bivši premijer Italije Mateo Renci, predsednik El Salvadora Najib Bukele, predsednik Argentine Maurisio Makri, bivši premijer Tajvana Vilijam Lai.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE