Obrenovac, 13.07.2020

NORVEŠKA MINISTARKA SE SASTALA SA ANOM BRNABIĆ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.06.2019.
'Dijalog je jedino prihvatljivo rešenje za obe strane'

Foto:Vlada RS
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide o sveukupnim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Premijerka Brnabić je ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i stabilni, uz konstataciju da ih karakteriše kontinuirana saradnja i kroz razmenu poseta na najvišem nivou. Tema razgovora Brnabić i Eriksen Soreide bila je i unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture.

Premijerka Brnabić je takođe istakla da je Srbiji pomoć Norveške veoma značajna i kada je reč o prevazilaženju zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine. Premijerka je naglasila da je Srbija spremna da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Priština povuče jednostrano nametnute takse, a da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu.

Norveška ministarka je potvrdila da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i iznalaženja prihvatljivog rešenja za obe strane.

Govoreći o odnosima dve zemlje ministarka Soreide je ocenila da su veoma dobri i izrazila očekivanje da će se i u budućnosti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima. Ona je izrazila zadovoljstvo napretkom reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Premijerka Brnabić je zahvalila ministarki na podršci evrointegracijama i donacijama koje Vlada Kraljevine Norveške pruža Republici Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE