Obrenovac, 24.09.2020

SRBIJA JAČA DIPLOMATSKE VEZE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2018.
Zvanično otvoren Konzulat u Sevilji

Foto:Tanjug/MSP
Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić otvorio je Konzulat Srbije u Sevilji i istakao da je on važan kako bi se još više povezali na političkom, kulturnom i ekonomskom planu.

Dačić je uručio Huan Manuelu Kontrerasu dokument o imenovanju za počasnog konzula Republike Srbije u Sevilji sa jurisdikcijom za Autonomni region Andaluzija.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić u okviru posete povodom otvaranja Konzulata Republike Srbije u Sevilji razgovarao je sa gradonačelnikom Sevilje Huanom Espadasom Sehasom.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo posetom Sevilji, naglasio je da nastavljamo sa aktivnošću širenja mreže konzulata na čelu sa počasnim konzulima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Istakao je da smo prepoznali da bi bilo dobro otvoriti konzulat u Sevilji, kako bi se još više povezali na političkom, kulturnom i ekonomskom planu.

Ministar je naglasio da je želeo lično da dođe, jer je Španija nama prijateljska zemlja, jedna od najbližih u Evropi.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, na svečanom aktu ministar Dačić uručio je Huan Manuelu Kontrerasu dokument kojim se potvrđuje njegovo imenovanje za počasnog konzula Republike Srbije u Sevilji sa jurisdikcijom za Autonomni region Andaluzija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE