Obrenovac, 21.01.2020

STEFANOVIĆ IZNEO STAV O STANJU U PRIŠTINI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.11.2018.
'Naš narod strahuje za život, očekujemo da EU kaže šta će preduzeti'

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje kako kaže, nisu samo obična igra, već akcija usmerena na opstanak Srba na KiM, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Očekujemo šta će preduzeti Nemačka, velike zemlje EU i same EU kod stvari koja je potpuno čista. Niko u svetu ne osporava da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala - rekao je Stefanović za TV Prva i dodao da ne postoji dualtitet "jedna i druga strana", već samo činjenica da Priština krši međunarodno pravo, sporazume koje garantuje UNMIK, EU, međunarodne institucije.

Naveo je da je reč o različitom spektru stvari koje je Priština prekršila poput ŠP-a i CEFT-a sporazuma kao i da je tu i činjenica da su Srbi na KiM uznemireni, jer ne znaju da li imaju normalan život, bezbednost da li mogu da očekuju nove šok bombe, da će im dizati decu iz kreveta, da li će moći da opstanu.

Upozoravamo da je sve to što radi Priština užasna stvar jer se srpski narod oseća pritisnuto za svoj život i bezbednost, kazao je on.

- Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na KiM - rekao je Stefanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE