Obrenovac, 10.04.2020

IVICA U ČUDU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2019.
Ministar spoljnih poslova: Čudi me da ne traže da i Srbija promeni ime

Foto:Dragana Udovičić
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da inicijativa SDA o promeni imena Republike Srpske ne može da uspe, jer je u suprotnosti sa Ustavom BiH.

Takođe, kako je rekao, toje i u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom, a sve to predsatvlja nastavak destruktivne i antisrpske politike. "Čudi me da ne traže da i Srbija promeni ime", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je rekao da Dejtonski sporazum međunarodno važeći dokument i da promena imena Srpske apsolutno nije tema o kojoj može da se raspravlja. "Potrebna je promena Ustava, a nema ničega bez saglasnosti sva tri naroda i dva entiteta", rekao je Dačić.

On je istakao da takve ideje služe u propagandne svrhe i za destabilizaciju BiH. "Ovo je nastavak destruktivne politike i od toga neće biti ništa", rekao je Dačić.

Upitan da li veruje da mogu da odustanu od podnošenja incijative, Dačić je rekao da ne zna da li će ta ideja uopste biti na bilo koji način institucionalizovana, ali je istakao da nema šanse za uspeh.

"To udara direktno u Ustav koji je propisan Dejtonom, tako da to samo govori o tome da je to postao vladajući trend kod nekih naroda, a to je antisrpska politika i da misle da tako dobijaju neke političke poene", rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija želi upravo suprotno - stabilnu i mirnu BiH i prosperitetnu RS koja će imatio najbolje veze sa Srbijom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE