Obrenovac, 16.01.2019

'Nas za jedan avion manje, Albanaca za autobus više'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2018.
Generalni sekretar predsedništva Nikola Selaković izjavio je da je u populacionoj politici prvi cilj da se broj porodica sa troje dece podigne na 10 odsto

Foto:Screenshot
Taj procenat je sada 6,7 odsto

Selaković je za “Večernje novosti” od nedelje rekao da Srbija svakodnevno izgubi onoliko stanovnika koliko putnika i članova posade pogine u padu jednog aviona, a kako je dodao, to znači da je svaki dan 107 Srba manje, dok je na primer kosovskih Albanaca za 41 više.

"Na svakodnevnom nivou nas je za jedan avion manje, a Albanaca za jedan autobus više", rekao je Selaković ukazujući na alarmantan problem nataliteta u Srbiji.

Selaković je podsetio da od 2003 do 2016. godine broj dece u Srbiji smanjen za 123.000, a kako je dodao, 6.000 učionica je ostalo prazno.

Prema njegovim rečima to pitanje za Srbiju je isto važno kao i poboljšanje pozicije na Duing biznis listi, borba protiv sive ekonomije, ili smanjenje javnog duga.

Selaković je naveo i da je u Srbiji od 2014. godine, otvoreno više od 60 fabrika, najviše na Koridoru 10, da se u velikim gradovima poput Valjeva, Čačka i Kraljeva stvaraju uslovi za nastavak investicija.

U Čačku će biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta, otvaranjem Kontinentalovog centra u Novom Sadu biće zaposlene stotine novih inženjera, naveo je on.

Selaković je rekao i da u Staroj Pazovi, Inđiji, Rumi i Smederevu nema dovoljno radne snage.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE