Obrenovac, 18.02.2019

Brnabićeva: Nije na meni da komentarišem izjavu Vučića


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.06.2018.
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj deluje da su razgovori u Briselu bili jako teški

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Ona je poručila da će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima.

Brnabić je u Rači rekla da se kratko čula sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Ne bih dodatno komentarisala, čuli smo svi dosta jasnu i nedvosmislenu izjavu predsednika Vučića. Nije na meni da komentarišem izjavu predsednika. Meni deluje da su razgovori bili jako teški", rekla je Brnabić novinarima komentarišući nastavak dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu. 

Čini joj se, kaže, da je u ovom trenutku jedino Beograd "otvoren za ozbiljan razgovor i za kompromis i da ne bi volela da se ta otvorenost za kompromis smatra za našu slabost". 

"Mislim da je to pokazatelj naše ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku. Vlada će stati uz predsednika Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima", naglasila je premijerka. 

Navela je da ne bi da komentariše detalje razgovora, jer, kaže, nije na njoj da komentariše detalje sastanka kome nije prisustvovala. 

Na pitanje da li očekuje skorije rešenje za KiM nakon nastavka pregovora, Brnabić kaže da ne može da govori o vremenskim odrednicama. 

"Apsolutno nemam nijednu indiciju o tome kada to može da bude i da li to uopšte može da bude", rekla je Brnabić. 

Istakla je da je prvo važno da se implementira sve što je do sada dogovoreno i potpisano i da je neophodno da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština, a potom je važno da svi budu "otvoreni, ozbiljni i hrabri", kakav je u ovom trenutku Beograd i predsednik Srbije, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu. 

"Mi smo na strani dijaloga, kakvi su drugi, ja nemam tu informaciju", kaže Brnabić, a upitana da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgovorima, ona je navela da nema komentar na izjavu takozvanog predsednika Kosova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE