Obrenovac, 27.01.2020

NASTAVAK DIJALOGA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.08.2018.
Vučić i Tači sa Mogerinijevom 7. septembra u Briselu

Foto:Fonet
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 7. septembra u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

Iz EU poručuju da očekuju postizanje konkretnog napretka kada je u pitanju dijalog o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini sastaće se 7. septembra u Briselu sa Vučićem i Tačijem, "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa kome ona posreduje", saopšteno je iz Evropske službe za spolje poslove (EEAS).

U saopštenju se navodi da će šefica diplomatije EU nastaviti razgovore sa dva predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji, a u cilju postizanja "konkretnog progresa".

U saopšetnju EEAS se još jednom naglašava prioritet koji se pridaje dijalogu Beograda i Prištine i evropskoj perspektivi čitavog regiona.

Prethodna runda visokog političkog dijaloga Vučića i Tačija održana je u Briselu 18. jula.

Tada je dogovoreno da se intenzivira rad na pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE