Obrenovac, 08.08.2020

JOŠ JEDNA REFORMA NA VIDIKU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2018.
Ministar Siniša Mali razgovarao sa MMF-om o reformi Poreske uprave

Foto:Ministarstvo finansija
Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Rouf.

Tema razgovora dve delegacije bila je transformacija i modernizacija Poreske uprave koja je u toku, a koja bi tu instituciju trebalo da učini efikasnijom, kao i unapređenje rada poreskog sistema.

Sagovornici su se saglasili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, a prvi rezultati bi trebalo da se vide krajem 2019. godine.

Postavljeni su ambiciozni ciljevi, a jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave je i ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a, složile su se dve delegacije.

Misija MMF-a boravi u Beogradu od 24. septembra do 4. oktobra, a povodom prvog razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike“The Policy Coordination Instrument” (PCI).

Republika Srbija i Misija MMF su, nakon uspešno završenog trogodišnjeg Stand-by aranžmana, u julu ove godine započeli novi aranžman, „Policy Coordination Instrument“, koji je nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i orijentisan je na sprovođenje strukturnih reformi.

Novi aranžman je odobren za period od 30 meseci, a ukupno je planirano pet polugodišnjih razmatranja rezultata programa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE