Obrenovac, 09.07.2020

AMERIKANCI JASNI I GLASNI USRED BEOGRADA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2019.
'Priština hitno da ukine takse'

Foto:Ministarstvo spoljnih poslova
Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, ponovili su u ponedeljak, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Sa američke stane "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa za koje je rečeno da imaju bogatu istoriju.

Dačić je Erata i Berklija podsetio da je prošle godine nizom manifestacija obeleženo 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE