Obrenovac, 21.01.2019

Stefanović: Maltretiranje Đurića neće ostati nekažnjeno


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2018.
Vlasti Srbije su preduzele mere nakon teroristočkog akta protiv direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i građana srpske nacionalnosti u južnoj pokrajini

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
To je rekao ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je to učinjeno sa ciljem da takva dela ne budu nekažnjena.

On je u Skupštini Srbije naglasio i da Beograd insistira na doslovnoj primeni Briselskog sporazuma u vezi Zajednice srpskih opština.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu. Saslušavamo lica i preduzimamo radnje koje treba da dovedu do toga da se kvalifikuje delo i podigne optužnica protiv izvršioca i pomagača. Imamo ko su lica koja su učestvovala u raznim delovima tog akta i čekaćemo priliku da budu dostupni našim organima“, rekao je Stefanović odgovarajući u parlamentu na pitanja poslanika Dveri Boška Obradovića.

Kazao je da je cilj da takva vrsta teškog krivičnog dela, ne samo protiv Đurića, već pre svega institucije koju predstavlja, ne ostane nekažnjena.

Ukazao je da time šaljemo i snažnu poruku da ovako nešto, što je naišlo i na osudu prijatelja nezavisnosti Kosova, jer je bilo neprimereno i monstruozno, ne bude ponovljeno.

Ovako bahato ponašanje ne zaslužuje ništa manje od teške kvalifikacije i, ako nadležne vlasti to tako ocene, interpolove poternice. Trudićemo se da ta lica budu privedena, kao što nismo prestali da se trudimo po poternicama za hapšenje Ramuša Haradinaja i drugih“, objasnio je Stefanović.

Podvukao je da su upravo iz tih razloga briselski pregovori u prekidu.

Maltretiranje Đurića, prema njegovim rečima, pokazuje da ne postoji spremnost da se primeni ono što je najvažnije iz Briselskog sporazuma, a to je ZSO.

Najavio je da će Beograd insistirati na implementaciji dogovora oko ZSO, i to punoj pruimeni, ne delimičnoj, te podsetio da je EU garant sporazuma i da bi i ona trebalo da insistira na tome.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE