Obrenovac, 13.07.2020

POSETA PREDSEDNIKA FRANCUSKE


Izvor: Tanjug/RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2019.
Tri poruke koje će Makron doneti Srbiji

Foto:Tanjug/AP
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorm Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem, i tom prilikom razgovarao o situaciji u regionu i evropskom putu naše zemlje, ali i o budućoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Poseta predsednika Francuske posle osamnaest godina predstavlja veliki napredak u odnosima dveju zemalja, rekao je Vučić, a Mondoloni je najavio da će Makron doneti tri poruke: unapređenje ekonomske saradnje, podršku reformama Srbije i podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog.

Vučić je naglasio da će, nakon francuske strategije o Zapadnom Balkanu, poseta Makrona značiti izuzetnu priliku i za razgovor o evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete predsednika Makrona biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, kao i mnogi investicioni projekti.

On je naglasio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i dodao da su jednostrani potezi Prištine, kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

Ambasador Mondoloni pozdravio je pristup Srbije u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska pozdravlja mirnu reakciju srpske strane.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE