Obrenovac, 21.01.2019

Vučić: I Srbija i Hrvatska ispadaju smešne


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2018.
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da Srbija i Hrvatska ispadaju smešne pred celokupnom međunarodnom zajednicom zbog recipročnih mera koje su uvele jedna drugoj

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
"Važno da razumemo da i jedni i drugi ispadamo smešni, kao dva ogromna brvna, pred celom međunarodnom zajednicom. Džaba nama što nismo krivi i što kao država morate da povučete samo recipročne mere, svi ispadamo svešni jer se ljudi u svetu pitaju - šta je ovima", kazao je Vučić.

On je dodao da su "Srbija i Hrvatska dva sveta, posebno kada je reč o Jasenovcu i drugim veoma važnim, ne istorijskim nego moralnim pitanjima".

Vučić je kazao da Srbija treba da se okrene sebi i da proba da ne učestvuje u nečemu sa nekim drugim što bi moglo da narušava njen ugled.

"Nek oni rade svoj posao, dajte da se okrenemo sebi i da o sebi razmišljamo", kazao je predsednik.

Ranije je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila da Hrvatska ima ispruženu ruku za dijalog, ali je, dodala je, za dijalog, kao i za tango potrebno dvoje.

"Ja sam voljna i dalje da sarađujem, ali pre toga treba napraviti konkretne iskorake. Do njih jeste došlo nakon poslednje posete Vučića Zagrebu, nemojmo ih podcenjivati. Dogodile su se pozitivne stvari, ali jednostavno moramo ići dalje u našim bilateralnim odnosima. Hrvatska je potpuno spremna u duhu dobrosusedstva da razgovara sa Srbijom o rešavanju otvorenih pitanja, ali isto tako, naravno, čuvaćemo dignitet hrvatske države i svih hrvatskih građana, uključujući i srpsku zajednicu", rekla je hrvatska predsednica.

Rekla je i da se čula na tu temu sa premijerom Andrejem Plenkovićem, ali da nisu razgovarali o eventualnom povlačenju ambasadora Hrvatske u Beogradu.

Plenković je, inače, ranije najavio da će Hrvatska o daljim merama prema Srbiji odlučiti po povratku Ktarovićeve iz Skoplja, kada će održati niz zajedničkih sastanaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE