Obrenovac, 17.07.2019

GODIŠNJICA PRIJATELJSTVA SRBIJE I SAD


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2018.
Skot: Podržavamo prioritete Srbije i reforme koje vas vode u EU

Foto:DIMITRIJE GOLL/TANJUG
Sjedinjene Američke Države (SAD) i danas podržavaju prioritete Srbije kao što su mir i stabilnost u regionu, pravda, pomirenje, dostojanstvo za sve ljude na Balkanu, uspešna ekonomija i reforme koje vode na putu ka Evropskoj uniji, kaže američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

On je, otvarajući izložbu "Zajedno pobeđujemo" u Domu narodne skupštine, a koja je upriličena povodom obeležavanja stogodišnjice Dana Srbije u SAD, ocenio da su nas tada povezivale zajedničke vrednosti i istorija, ali da je i danas to podstrek da idemo dalje.

Povodom proslave 100-godišnjice od kako se srpska zastava vijorila na Beloj kući, Skot je rekao da je to bio prvi put da se zastava neke druge države vijorila na kući njihovog predsednika, a svoje obraćanje završio je sa "Živela Srbija".

Predsednica Skupštine Maja Gojković podsetila je da je to što se srpska zastava zavijorila na Beloj kući u Vašingtonu bio simbol snažnog prijateljstva, podrške i solidarnosti SAD.

- Izložbom u Domu narodne skupštine podsećamo na jedinstven čin viteštva Vudro Vislona, kojim je iskazano najdublje poštovanje prema srpskom narodu, junaštvu i pobedama - rekla je Gojković.

Gojković je rekla i da je Srbija zahvalna na nepovratnoj pomoći koju SAD u kontiniuitetu daje Srbiji na podršci na putu prema članstvu u EU, kao i na zaštiti našeg stanovništva i kulturne baštine na KiM kroz angažoavnje KFOR-a.

- Uverena sam da je naš zajednički cilj stvaranje preduslova za trajni mir, prosperitet i stabilnost regiona kao i da postoji spremnost da jedni druge saslušamo i bolje razumemo kada je reč o viđenju načina dostizanja tog cilja - rekla je Gojković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE