Obrenovac, 08.04.2020

RAZGOVOR O UNAPREĐENJU SARADNJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2019.
Dačić se sastao sa šeficom mjanmarske vlade

Foto:Ministarstvo spoljnih poslova
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šefica mjanmarske vlade Aung San Su Ći izrazili su juče u Mjanmaru spremnost za jačanje političkih odnosa i unapređenje saradnje dve zemlje.

Dačić i Aung San Su Ći su se saglasili da odnose dve zemlje odlikuje tradicionalno višedecenijsko prijateljstvo i izrazili spremnost za unapređenje svestrane bilateralne saradnje, posebno ekonomske, i saradnje na multilateralnom planu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je naveo da Srbija "u potpunosti podržava napore" Vlade Mjanmara u procesu demokratske tranzicije, a naročito u mirovnom procesu i procesu postizanja nacionalnog pomirenja u zemlji, navodi se u saopštenju.

Aung San Su Ći, koja obavlja funkcije državne savetnice i šefice diplomatije, kazala je da "visoko ceni dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo" Srbije i Mjanmara i naroda dve zemlje i dodala da će se založiti da se prijateljske veze i uzajamna saradnja i dalje uspešno razvijaju, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Dačić je izrazio zahvalnost "na principijelnom stavu Mjanmara o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije".

On je razgovarao i s ministrom za međunarodnu saradnju Mjanmara U Ćo Tinom.

Dačić i U Ćo Tin su izrazili spremnost za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih političkih odnosa i svestrane saradnje, pre svega privredne, i saradnje na multilateralnom planu, navodi se u saopštenju.

Dva ministra su razmenila mišljenja o regionalnim i medjunarodnim pitanjima od obostranog interesa, a posle razgovora, kako se navodi, potpisali su bilateralni sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE