Obrenovac, 14.07.2020

POTPISALI SPORAZUME


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.03.2019.
Dačić se sastao sa šefom diplomatije Granade

Foto:Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se, na marginama Osmog sastanka šefova država ili vlada članica Asocijacije karipskih država, sastao se sa ministrom spoljnih poslova Granade Čarlsom Piterom Dejvidom.

Tokom sadržajnog razgovora dva ministra su dogovorili dalje unapređenje bilateralne saradnje započete tokom nedavne posete ministra iz Grenade Beogradu, kao i razvoja daljih partnerskih odnosa u brojnim oblastima od obostranog interesa sa posebnim akcentom na obrazovanje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef diplomatije Grenade je istakao veliki značaj programa saradnje u obrazovanju "Svet u Srbiji" u okviru kojeg pet mladih osoba sa Grenade stiče svoje univerzitetsko obrazovanje u visokoškolskim ustanovama Srbije.

Nakon sastanka, dva ministra su potpisali Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Grenade o ekonomskoj saradnji i Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva omladine, sporta, kulture i umetnosti Grenade o saradnji u oblastima omladine i sporta.

Sagovornici su zajednički zaključili da će ova dva sporazuma ali i niz drugih koji će biti uskoro zaključeni doprineti daljem snaženju veza između dve države i njenih građana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE