Obrenovac, 21.03.2019

PREDSEDNIK SRBIJE 17. JULA U PARIZU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.05.2018.
Vučić: Makron je veliki lider, Srbija je popularna u Francuskoj

Foto:Alo/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće 17. jula u zvaničnoj poseti Francuskoj, gde će se sastati sa predsednikom Emanuelom Makronom.

Predsednik Srbije je to saopštio juče u Parizu, gde je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, učestvovao na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR), u okviru kojeg je održan panel na temu Zapadni Balkan: Evropska unija i takmičenje velikih sila.

Predsednik Srbije je rekao da će, kada bude u zvaničnoj poseti Francuskoj, imati priliku da sa predsednikom te zemlje, Emanuelom Makronom, razgovara o svim pitanjima, te da veruje u podršku Francuske na evropskom putu Srbije i dolazak još većeg broja investitora u našu zemlju.

Vučić je, nakon učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR), a govoreći o mogućnosti da se Francuska više uključi u proces evrointegracija Zapadnog Balkana, ocenio da je "Makron veliki lider", te podsetio da je francuski predsednik na nedavnom Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji vrlo jasno govorio evrointegraciji Zapadnog Balkana.

"Emanuel Makron, predsednik Francuske je veliki lider i on je u Sofiji vrlo jasno govorio, i ja mislim da dobro razumem kakav će biti njegov stav. Zato, donekle razumem frustriranost nekih zemalja", rekao je Vučić.

Kaže da Srbija nema tu vrstu problema, "iako znamo da proširenje i nije baš na dnevnom redu mnogim zemljama Evropske unije i da to nije ni naročito popularno", objasnio je predsednik.

"Ali, Srbija jeste popularna u Francuskoj. Nije Srbija ta o kojoj se govori loše i negativno. Naše je da nastavimo da radimo", poručio je Vučić.

Kaže i da je u ponedeljak uveče imao razgovore sa brojnim francuskim političarima, a plan je da se razgovori nastave kako bi se učvrstili odnosi Srbije i Francuske.

"Imali smo važne razgovore sa brojnim francuskim političarima, tako da verujem da ćemo uspevati da naše odnose pravimo još boljim u narednom periodu i da nekada čvrste veze između Francuske i Srbije ponovo postanu takve", rekao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE