Obrenovac, 08.04.2020

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA NAJVEĆIM SRPSKIM TALENTIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2018.
'Možete da uradite velike stvari za Srbiju'

Foto:Vlada RS
Cilj Vlade Srbije je transformacija ekonomije i društva kako bi Srbija postala društvo koje je zasnovano na znanju i kreativnosti, rekla je premijerka Ana Brnabić i poručila talentima koji uspešno studiraju i rade u inostranstvu da oni mogu da urade velike stvari za zemlju.

- Ovo vreme donosi da ne moramo svi fizički da budemo na jednom mestu da bismo radili zajedno. Najiskrenije se nadam da ćete ostati u Srbiji, ili da ćete se vratiti, ali ako to nije slučaj, zahvaljujući vremenu u kojem živimo, možemo zajedno da radimo na inicijativama - rekla je Brnabić na skupu “Talenti na okupu 1.0” kome je prisustvovalo više od 200 mladih.

Konstatujući da se radi o prvoj takvoj konferenciji u Srbiji, Brnabić je kazala da je bilo krajnje vreme da se mladi okupe i da sa zvaničnicima razgovaraju o tome kako da se pojača saradnja na institucionalnom nivou.

Brnabić je rekla da su joj zdrava ekonomija i reforme započete 2014. godine omogućile da radi na tome da Srbija bude konkurentnija.

- Nasledila sam budžet koji je stabilan, dinamičniju ekonomiju, javni dug koji pada, manju nezaposlenost usled povećanja zaposlenosti, a ne odlaska ljudi iz zemlje. Mislila sam da je moj cilj da iskoristim zdravu osnovu koju smo nasledili, da Srbija postane konkurentnija i da se takmiči sa drugim zemljama, ne po tome koliko je jeftina, nego koliko je pametna i sposobna - rekla je Brnabić.

Brnabić primećuje da se nalazimo u specifičnom trenutku i kaže da treba iskoristiti četvrtu industrijsku revoluciju da na najdirektniji način promenimo sudbinu i nadoknadimo izgubljeno vreme i propuštene šanse.

Dodala je da je Vlada Srbije u cilju te tranformacija pokrenula različite aktivnosti poput uvođenja više specijalizovanih IT odeljenja u srednjim školama, povećanja kapaciteta na tehničkim fakultetima, jačanja fonda za nauku…

- Ako budemo imali direktnu, brzu i efikasnu komunikaciju možemo da uradimo velike stvari za zemlju. Želim da ovo bude prvi korak, da kasnije imamo panel sa zaključima šta mi kao vlada možemo da uradimo kako bismo pokazali da nam dela mnogo više znače od reči - rekla je premijerka.

Brnabić je predložila da se sredinom 2019. godine ponovo sretnu i da vide šta su u međuvremenu uradili.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE