Obrenovac, 18.02.2019

'OTVARANJE POGLAVLJA POZITIVNA PORUKA'


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2018.
Joksimović najavila dalji napredak u evrointegracijama tokom AT predsedavanja

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Ministarka za evropske integracijeJadranka Joksimović izjavila je da je u interesu Srbije da bude deo jake i stabilne Evropske unije (EU).

Ona je rekla da otvaranje novih poglavlja uvek pokazuje da postoji kontinuirani napredak u pregovorima o članstvu u EU.

- Imajući u vidu sveukupnu atmosferu unutra EU, koja je vrlo napeta, i u nekim segmentima polarizovana, kao i skepticizam pojedinih država članica prema proširenju, za nas je otvaranje poglavlja pozitivna poruka - navela je ministarka.

Ona je ocenila da uvek može više i brže u procesu evropskih integracija, ali brojne okolnosti koje ne zavise od država kandidata utiču na dinamiku procesa proširenja.

- Verujem da je realna mogućnost da tokom austrijskog predsedavanja (u drugoj polovini godine)otvorimo ostala poglavlja za koja smo tehnički spremni: 9 finansijske usluge, 17 ekonomska i monetarna unija, i 18 statistika, a intenzivno radimo na pripremi novih pregovaračkih pozicija - dodala je Joksimovićeva.

Ona je još rekla da Srbija pomaže svima u nevolji, ali da neće biti sabirni centar za migrante. Prema njenim rečima, Srbija će proporcionalno svojim mogućnostima pomoći sprovođenje zajedničkog evropskog rešenja o migrantima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE