Obrenovac, 18.02.2019

Vučić i Faremo o pomoći UNOPS-a


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.06.2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa podsekretarkom UN i izvršnom direktorkom Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Gretom Faremo

Foto:Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u Beogradu sa podsekretarkom UN i izvršnom direktorkom Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Gretom Faremo o pomoći te Kancelarije konkretnim razvojnim projektima u Srbiji.

Vučić je naglasio da je stručna podrška UNOPS-a u realizaciji tih projekata od značaja za sveobuhvatne reforme u Srbiji, kao i za proces evropskih integracija, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predsednik Srbije je zahvalio za svu dosadašnju pomoć, a posebno za pomoć u sanaciji štete izazvane poplavama 2014. godine, istakavši da su projekti koji su tada urađeni mnogo značili i za odbranu od poplava prethodnih nekoliko dana.

Greta Faremo rekla je da je namera UNOPS-a da Srbiji pruži dugoročnu podršku i pomoć, a jedna od oblasti je, kako je navela, i unapređenje društveno-ekonomskog položaja ranjivih grupa.

Vučić i Faremova konstatovali su i da je tokom petnaest godina rada Kancelarije UNOPS-a u Srbiji uspostavljena intenzivna i kvalitetna saradnja i izrazili nadu da će se ona nastaviti, dodaje se u saopštenju.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić takođe je razgovarao sa Grete Faremo, koja boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

U razgovoru je uglavnom bilo reči o aktuelnim projektima UNOPS u Republici Srbiji i mogućnostima daljeg unapređenja saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete Grete Faremo Republici Srbiji, posebno imajući u vidu da je prethodno posetila Beograd u septembru 2017. godine, što je svojevrsna potvrda intenziteta i kvaliteta saradnje Vlade Republike Srbije i UNOPS.

Dačić je zahvalio Kancelariji UNOPS-a u Republici Srbiji na pružanju ekspertize i podrške na polju jačanja kapaciteta zarad efikasne realizacije brojnih projekata, što je od posebnog značaja za sveobuhvatne reforme koje sprovodi Vlada Srbije, kao i proces naših evropskih integracija.

Takođe, ministar Dačić je izrazio uverenje da će UNOPS, zajedno sa ostalim agencijama UN-a koje deluju u Beogradu, nastaviti da doprinosi implementaciji Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom stupanja na snagu Sporazuma u vezi sa otvaranjem Kancelarije UNOPS-a u Beogradu, 17. decembra 2017. godine, što će u značajnoj meri olakšati realizaciju brojnih projektnih zadataka koje UNOPS sprovodi u Republici Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE