Obrenovac, 18.02.2019

U Skupštini danas glasanje


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2018.
Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima, a sednicu će nastaviti danas u 10 časova glasanjem o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi

Foto:Screenshot
Poslanici će danas glasati i o izmenama zakona koji regulišu državnu upravu, matične knjige, javne agencije, plate zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi podneto je 600 amandmana, od čega su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podneli više od polovinu amandmana, što je opozicija kritikovala.

Poslanici će glasati i o predlozima zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisma - koje je podnela Vlada Srbije.

Glasaće se i o predlogu izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji i potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada Srbije, kao i odluka o izboru predsednika sudova koji je podnela Visoki savet sudstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE