Obrenovac, 25.09.2018

JOKSIMOVI─ć: Ukoliko se reforme ubrzaju, 2025. nije nerealan datum za ulazak Srbije u EU!


Izvor: Espreso.rs/Ve─Źernje novosti,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 23.06.2018.
Ona je kazala da ─çe rezolucija Evropskog parlamenta biti usvojena tek u novembru

Foto:Zorana Jevti─ç


´╗┐

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimovi─ç izjavila je danas da se u nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji navodi da nije nerealno da Srbija 2025. postane ─Źlanica ako ubrza reforme.

- Vrlo pozitivna delklaracija. Vrlo je pozitivno govorila o reformama Srbije. ─îak je re─Źeno je da 2025. nije nerealna za Srbiju ukoliko se reforme upravo iz ovih oblasti (vladavina prava, prvosu─Ĺe i sloboda medija) ubrzaju - rekla je Joksimovi─ç.

Ona je kazala da ─çe ta rezolucija EP biti usvojena tek u novembru, a da je vrlo pohvalna za ekonomiju Srbije i da se vidi da Srbija nesumnjivo u─Źestvuje u procesu pomirenja.

Govore─çi o otvaranju dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, ministarka je rekla da je poglavlje 33 (bud┼żetske i finansijske odredbe) va┼żno jer ─çe se Srbija pripremiti za u─Źeš─çe u zajedni─Źkom bud┼żetu EU i 13 (ribarstvo) koje ─çe otvoriti podsticaje za obnovu ribljeg fonda.

- Naše uplate ─çe biti manje od onoga što ─çemo dobijati za ukupan razvoj, poljoprivredu, infrastrukturu - rekla je Joksimovi─ç.

Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku s Evropskom unijom i da oja─Źa vladavinu prava, pošto nezavisnost pravosu─Ĺa nije osigurana i još nema napretka u slobodi izra┼żavanja i medija, navodi se u nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji.

U nacrtu izveštaja izvestioca Dejvida Mekalistera navodi se da srpska skupština ne ispunjava svoju ulogu kontrole izvršne vlasti, kao i da treba ubrzati rad na normalizaciji odnosa s Kosovom što treba da bude definisano pravno obavezuju─çim sporazumom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE