Obrenovac, 18.02.2019

Vulin: Obnovićemo sve što je NATO srušio i nemar devastirao


Izvor: Tanjug,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 25.06.2018.
Sve ššto je bilo uniššteno i ošštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja, i planskog unišštavanja i umanjivanja Vojske Srbije, biće obnovljeno i stavljeno u funkciju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin

Foto:Oliver Bunić / RAS Srbija
Vulin je obiššao novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni "Bošško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su potrebna novčana sredstva za sve ššto je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu. Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžžava žživotni vek, ali isto tako da pripadnici našše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužžnosti - rekao je ministar odbrane.

On je istakao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u naššoj zemlji i regionu.

- Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažžna vojska garant snažžne mirovne politike Srbije - rekao je Vulin.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general ŽŽeljko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici, otpočela izgradnja višše hangara, kao odgovor na poruššene objekte tokom NATO agresije.

Predsednik skupšštine opšštine Sremska Mitrovica Tomislav Janković istakao je da grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da reššavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.

Sa svoje strane pokuššavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na viššem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pružža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici, dala nemerljiv doprinos da grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda, rekao je Janković.

U znak zahvalnosti grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za žživot i rad, istakao je Janković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE