Obrenovac, 18.02.2019

Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo!


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.06.2018.
Srpski ministar odbrane ne može na obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu

Foto:mod.gov.rs/Printscreen
Srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjeno je da učestvuje u obeležavanju Vidovdana na Gazimestanu, objavio je prištinski portal Indeksonlajn.

Kako navodi portal, kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli potvrdio je tu informaciju.

Na pitanje u vezi sa srpskim zvaničnicima koji su tražili dozvolu za ulazak na KiM radi učešća na današnjim manifestacijama, Pacoli je rekao da je samo Vulinu zabranjen ulazak.

On, međutim, nije rekao šta je razlog za odbijanje Vulinovog zahteva, prenose mediji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ovu skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu, a kako kažu, jasno je da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija.

"Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor", ističe se u saopštenju.

Poseta ministra Vulina najavljena je u skladu sa ustaljenim procedurama i njeno onemogućavanje jeste najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija, navode u Kancelariji.

"Predstavnici pojedinih država su proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi", ocenjuje se u saopštenju.

Vulin će u vezi sa ovim pitanjem održati hitne konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE