Obrenovac, 18.02.2019

PAPIN IZASLANIK KOD PREDSEDNIKA SRBIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2018.
Vučić i Pjetro razgovarali o Kosovu

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom koji je izrazio nadu da će kroz dijalog Beograda i Prištine doći do stvarnog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, uz očuvanje mira i stabilnosti.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija upravo zbog mira i stabilnosti teži postizanju kompromisa, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Kardinal je Vučiću preneo pozdrave pape Franje i njegovu poruku da mu je Srbija bliska.

Predsednik Vučić je zamolio kardinala Parolina da papi, uz pozdrave, prenese zahvalnost na značaju koji Sveta Stolica pridaje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih i stabilnih odnosa Srbije i Svete Stolice, kao i opredeljenje za nastavak njihovog razvoja, uz međusobno istinsko poštovanje i poverenje.

Državni sekretar Parolin je predsedniku Vučiću izrazio zahvalnost na svim aktivnostima koje državni organi i institucije preduzimaju sa ciljem da pomognu život i rad katoličke zajednice u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE