Obrenovac, 02.10.2022

VUČIĆ RASPISUJE IZBORE 4. MARTA


Izvor: n1info.com,Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će po povratku iz Vašingtona, gde će učestvovati na skupu američko-izraelskog komiteta za javne poslove, 4. marta raspisati izbore

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić


Vučić je rekao da će 4. marta raspisati parlamentarne izbore, dodajući da će kampanja biti duga više od 50 dana.      

"Kad su tako duge kampanje, potrebno je ne juriti, ne možete da dostignete vrhunac kampanje ako ne napravite taktiku za to, svi će imati vremena da naprave taktiku. Nadam se da će lista koju vodim napraviti dobar rezultat", rekao je Vučić.     

Izbore će, kaže predsednik, raspisati po povratku iz Vašintona gde će učestvovati na skupu američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC).      

Dodao je da je "velika čast za Srbiju" što će učestvovati na tom skupu.      

Vučić je rekao da će pokušati da pridobije međunarodnu podršku na sastancima u Vašingtonu, na kojima će najvažnije teme biti stav Srbije prema Kosovu, Republici Srpskoj (RS) i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).       

"Amerikanci su uvek protiv SPC. Evropljani će da se prave nevešti i tražiti što manje priče o srpskom narodu i etnicitetu... Ne tražimo nikakvu Veliku Srbiju. Ono što tražimo je da Srbi imaju sva prava koja su zagarantovana drugim narodima (u zemljama gde su manjina), na primer kakva imaju Albanci u Severnoj Makedoniji", rekao je Vučić.     

On je ocenio i da očekuje od predstavnika međunarodne zajednice čuje da je za trenutnu krizu u BiH odgovann srpski član Predsedništva Milorad Dodik.     

"Od mene će čuti da je RS ustavna kategorija", kazao je Vučić, dodavši da će postaviti pitanje šta je Srbija to uradila da bi bila meta napada.

"Srbija neće biti parking za migrante"

Govoreći o migrantskoj krizi koja bi nastala pod uslovom da Turska otvori svoje granice za dva miliona izbeglica koji se nalaze u toj zemlji, Vučić je rekao da je kroz Srbiju do sada prošlo do 900.000 migranata.      

"Srbija ima kapaciteta da zbrine 10.000 migranata, a da to ne oseti", ocenio je Vučić i dodao da je potrebno da Srbija pokaže humanost, da neće biti "parking" za migrante koje Evropa ne želi da primi i da će se "boriti za svoje nacionalne interese".      

Prema njegovim rečima, Srbija je za epidemiju koronavirusa "spremna koliko god je moguće da bude spremna" i da ga više brine ekonomski uticaj koji epidemija može da ima na svetske berze.      

"Mi smo se do sada dobro držali, obezbedili dodatna finansijska sredstva... Da sve prestane da radi, da cela ekonomija prestane da radi, mi možemo nekoliko meseci da izdržimo, a da ne uvećavamo javni dug", rekao je Vučić.                              

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE