Obrenovac, 25.02.2024

NA POZIV PREMIJERA BETELA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.09.2019.
Brnabićeva u poseti Velikom Vojvodstvu Luksemburg

Foto:Tanjug/Filip Krainčanić
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u dvodnevnoj poseti Velikom Vojvodstvu Luksemburgu 9. i 10. septembra 2019. godine.

Ana Brnabić će u zvaničnoj poseti boraviti na poziv premijera Gzavijea Betela, koji će srpskoj premijerki upriličiti svečani doček sa vojnim počastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, teme razgovora dva premijera biće bilateralni odnosi, kao i evropske integracije i odnos između Evropske unije i Zapadnog Balkana. Takođe, premijeri će nastaviti razgovore o konkretnim oblastima saradnje, započetim tokom posete luksemburškog premijera Beogradu.

Srpska premijerka će prisustvovati seminaru koji organizuju Startap centar Privredne komore Luksemburga, gde će digitalizacija i razmena iskustva u oblasti IKT-a biti jedna od tema u fokusu.

Na marginama seminara biće potpisan Memorandum o razumevanju između Privredne komore Luksemburga i Privredne komore Srbije.

Tokom posete, planirano je da se premijerka sastane i sa velikim vojvodom Anrijem i predsednikom Parlamenta Fernandom Etšenom.

Premijerka Brnabić će, takođe, prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom 75 godina od oslobođenja Luksemburga u Drugom svetskom ratu, dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE