Obrenovac, 27.01.2020

Podela 64.broja SNS Informatora


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.09.2018.
 Opštinski odbor SNS Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
Članovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac su, na Gradskom trgu, delili građanima najnoviji broj Informatora Srpske napredne stranke. Informator koji govori o aktivnostima Srpske napredne stranke izlazi jednom mesečno, a namenjen je građanima kako bi im se približilo sve ono što je Srpska napredna stranka uradila u prethodnih mesec dana na teritoriji cele Srbije, ali i o planovima i narednim koracima. Broj za brojem, aktivnosti je sve više, kao i planova koji će biti realizovani u mesecima koji su pred nama.

Najnoviji broj Informatora donosi najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanju penzija i plata u javnom sektoru.

„Najkasnije u narednih mesec ili mesec i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić prilikom posete Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi, i poručio penzionerima da će veću penziju dobiti već 10. novembra. Prema njegovim rečima, država za to ima dovoljno novca i neće biti potreban rebalans budžeta.
Plate za zaposlene u javnom sektoru, kako je rekao, biće povećane od decembra. Podsetio je da je pre četiri godine država bila pred bankrotom, da je javni dug bio 78 odsto BDP, a da će pre kraja godine biti ispod 50 odsto.

Centralno mesto 64. broja SNS Informatora zauzima priča o prijemu novih MIG-ova na Batajničkom aerodromu, a po rečima Aleksandra Vučića ovi migovi će nositi imena junaka iz perioda NATO agresije. Značajna vest je da je u Zrenjaninu potpisan sporazum za izgradnju fabrike guma „Šandong Linglong“ koji će zaposliti novih 1500 radnika, a ništa manje značajna je i vest da je započeta obnova Kliničkog centra Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je početak građevinskih radova  i naglasio da će Srbija za tri godine dobiti novi, moderan i kompletan Klinički centar u kojem će se lečiti pacijenti iz svih krajeva zemlje. Ova zgrada, koja je 45 godina bila samo nedovršena ruina, postaće jedan od najbolje opremljenih medicinskih centara u Evropi. Istakao je da je reč o projektu u dve faze, vrednom 110 miliona evra, a da će KCS, nakon rekonstrukcije, imati više od 1.200 kreveta.

Poslednji informator sadrži i sve informacije vezane za aktivnosti Srpske napredne stranke u Obrenovcu, od infrastrukturnih do ulaganja u privredu, poljoprivredu, sport i kulturu.

Aktivisti obrenovačkog SNS-a su ovim putem izrazili podršku predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću nakon njegove posete Kosovu.

"Svima je jasno da se oko Kosova, ovih dana i ovih nedelja, dešava mnogo toga. Sada je došlo vreme da jedini čovek koji ima legitimitet i koji ima poverenje naroda kaže istinu i da krenemo dalje u pregovore i rešavanje pitanja Kosova koje je od krucijalnog značaja za budućnost naše države." - rekao je Mirko Vranešević, OO SNS Obrenovac.

Kako navodi Vranešević cilj je da se u Obrenovcu, ali i u svim delovima Srbije, stvore što bolji uslovi za život građana kako mladi ne bi odlazili u druge zemlje.

"Naša najskuplja reč je budućnost. Mi ne možemo da rizikujemo više da izgubimo još jednu generaciju mladih ljudi. Upravo ono što se dešava u Obrenovcu, treba da se dešava i u Srbiji. Mi imamo velike infrastrukturne radove, velike investicije, imamo novu fabriku Mei Ta i još novih fabrika koje dolaze. Sve je manje nezaposlenih, ta cifra je sada na jednocifrenom nivou. Ti ljudi nikada ne bi došli u Obrenovac i nikada ne bi uložili svoj novac da se zaposle naši Obrenovčani da je ovde nestabilno, da postoji mogućnost nekakvog novog rata ili nekih novih sukoba." - naglasio je Vranešević.

Osvrnuvši se na napade koji dolaze poslednjih dana od strane ujedinjene opozicije, koja i u godinama kada je bila na vlasti nije našla način da nešto promeni na bolje, Vranešević je naglasio da ti napadi dolaze od istih ljudi, političkih figura, koje su dvadeset godina uništavale i privatizovale ovu zemlju, a sada su dale sebi za pravo da kritikuju politiku Aleksandra Vučića, kao da narod zaboravlja šta su sve oni radili u prethodnim godinama.

Veliki broj Obrenovčana koji je posetio štand i porazgovarao sa predstavnicima vlasti u Obrenovcu predstavlja jasnu potvrdu da naši građani podržavaju rad Srpske napredne stranke i istovremeno se interesuju za stranačke aktivnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE