Obrenovac, 06.06.2020

NASTAVLJAJU SE ŠETNJE SUBOTOM


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 02.06.2019.
U Beogradu je održan 26. protest pod nazivom 'Jedan od pet miliona'

Foto:Insajder
Okupljenima kod Terazijske česme obratili su se predsednik Beogradskog odbora i član Predsedništva Dveri, Jugoslav Kiprijanović, glumac Branislav Lečić i inženjer rudarstva Suzana Lazarević.

Kiprijanović je podetio na napad na Borka Stefanovića, paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, napad u Negotinu, na Dalibora Stanojevića, napad u Aleksincu.

Apelovao je na sve ljude svih profesija da se ujedine "kako bi se vlast promenila" podsetivši na studentske proteste 1996/97.

Branislav Lečić je rekao da je 1991. godine sa istog mesta pozivao građane koji su osećali nadolazeći rat.

Prema njegovim rečima, Deklaracija o pomirenju sa Albancima je neohodna kao i sa svim ostalim narodima bivše Jugoslavije.

"Pozivam građane da moraju da se probude, od kada su počeli proteste doživeli smo izveštaj Evropske komisije koji podržava naše napore. Samo ujudinjeni nećemo biti instrument lokalnih političara i velikih sila, javnost građana Evrope učinila je da vlasti EU promene odnos prema nama", ocenio je Lečić.

"Vreme je da Srbija kroz institucije, pre svega kroz parlament, počne da čuva interese građana", zaključio je Lečić.

Suzana Lazarević navela je da je zahtev za smenu članova REM-a podjednako važna kao i Kosovo, jer, kako je rekla, "narod se truje sa nacionalne frekvencije koju ima televizija Pink". 

Potom su okupljeni preko Resavske ulice i Bulevara kralja Aleksandra stigli do zgrade RTS-a, gde je "dnevnikom slobodne Srbije" protestna šetnja završena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE