Obrenovac, 25.09.2022

PREMIJERKA PUTUJE U VELIKU BRITANIJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.06.2019.
Brnabićeva 17. i 18 juna na skupovima u Londonu

Foto:Sonja Spasić
Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće 17. i 18. juna u radnoj poseti Velikoj Britaniji, tokom koje će u Londonu učestvovati na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija regiona Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU.

Dvodnevnu posetu britanskoj prestonici Brnabić će 17. juna, započeti predavanjem "Kako pobediti u četvrtoj industrijskoj revoluciji"?, koje će biti održano na Londonskoj školi za biznis.

Tom prilikom predsednica Vlade Srbije će govoriti o izazovima koji se javljaju u savremenom poslovnom okruženju, ulozi malih i srednjih preduzeća, kao i značaju inovacija i digitalizacije na budućnost poslovanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka Brnabić će 18. juna govoriti na FT forumu Zapadnog Balkana (FT Western Balkans Forum) o temi "Mogućnosti ulaganja u brzorastućem regionu".

Na forumu, koji organizuju Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i prestižni britanski magazin Fajnenšel tajms (Financial Times), učestvovaće i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RČ) Majlinda Bregu, predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, poslovne zajednice...

Na skupu će, između ostalog, biti reči o izazovima sa kojima se suočavaju ekonomije regiona Zapadnog Balkana.

Investitore ekonomije regiona privlače zbog makroekonomske stabilnosti koju karakteriše niska inflacija, nizak budžetski deficit i stabilan javni dug.

Postoje, međutim, i dalje veliki izazovi i neophodne reforme koje bi trebalo da budu usmerene na ubrzanje administracije, poboljšanje trgovinskih tokova, smanjenje birokratije i razvoj veština radne snage.

Na kraju posete, predsednica Vlade Srbije će 18. juna na prestižnom Kraljevskom institutu za međunarodne poslove (Royal Institute of International Affairs, Chatham House) održati predavanje na temu "Srbija, Balkan i Evropska unija".

Brnabić će govoriti o napretku Srbije na putu ka EU, zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, izazovima sa kojima se zemlje regiona suočavaju u toku procesa evrointegracija, a osvrnuće se i na aktuelnu situaciju u EU nakon izbora za Evropski parlament i izazovima koje je postavio Bregzit, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE