Obrenovac, 07.07.2020

ŠETNJA ZAVRŠENA KOD REKTORATA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.07.2019.
U Beogradu održan protest '1 od 5 miliona'

Foto:N1/Aleksandar Cvrkotić
U Beogradu je sinoć održan protest "1 od 5 miliona", a počeo je okupljanjem građana oko 19 časova kod Terazijske česme.

Govorila je odbornica DS Dragana Rakić, koja je istakla da će "biti na ulicama koliko treba samo da vide leđa svima koji uništavaju Srbiju i njenu budućnost".

- Borimo se za slobodu, nezavisne medije i nezavisno pravosuđe. U ovoj borbi smo svi zajedno, nema razdora, političke partije, organizacije, studenti su ujedinjeni u borbi za bolju Srbiju. Demokratija traži aktivnog pojedinca. Budimo složni, čuvajmo jedni drugima leđa, jer nema nikog drugog ko će da se bori za ovu državu - rekla je ona.

Okupljenima se obratio i učitelj Marko Radosavljević koji je, kako su organizatori naveli, priveden posle protesta prethodne subote.

- Svaka nam čast što smo još na ulicama i borimo se, ali ovo nije dovoljno. Svi zajedno moramo pokazati zube i pružiti otpor teroru koji sedam godina sprovode nad nama. Ja sam za svaki legitiman način građanskog otpora koji može da utiče da se uzdrma režim i vrate osnovna ljudska i građanska prava - poručio je Radosavljević.

Protestna kolona se posle obraćanja uputila od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.

Tamo se građanima obratio niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević, a potom i Verica Marinčić, novinarka portala Inđija kafe, posle čega je protest završen.

Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu.Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE