Obrenovac, 02.10.2022

U BEOGRADU ODRŽAN PROTEST 'U BOJKOT'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.02.2020.
Učesnici poslali poruku: Ne izborima na kojima smo nule

Foto:N1
Protest za bojkot izbora u organizaciji Građanskog otpora održan je sinoć na Platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici su potom otišli u protestnu šetnju do Beograda na vodi, kako je rečeno, simbola korupcije.

"Ovo je protest svih nas za bojkot izbora, a mi građani znamo zašto ih bojktujemo", poručila je profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković okupljenima na Platou. 

Ona je rekla da je neophodno bojkotovati predstojeće izbore, jer glas građana na njima "ne vredi ništa". 

"Nećemo na izbore u kojima smo unapred nule, u kojima se naš glas ne čuje i na kojima nemamo pravo da kažemo bilo šta. Ovo je naš građanski protest ali ima jasnu političku pozadinu, a to je bojkot izbora", naglasila je Stojković. 

Kako je navela, svaka subota biće posvećena nekom društevnom problemu, i ova se posvećuje "ikonama korumpirane vlasti", jer kako je dodala, svaki dan vide se radovi u gradu koji "koštaju milione evra a ne vrede ništa i to su simboli korupcije i prevare građana".

"Moramo pokazati da nećemo da ćutimo", rekla je Stojković, navodeći da je ova vlast spremna da zbog korupcije razruši ceo grad.

Urbanista Marin Krešić je rekao da se na Dan državnosti posle dva veka vidi kako vlast "ruši Ustav i ruši grad", a kako je ocenio to čini jedna velika interesna grupa. Napominjući da je niz takvih primera, on je naveo da se sprovode "nepotrebne rekonstrukcije širom grada koje koštaju duplo više nego što treba", kao i da "seku drveće da bi se oslobodio prostor za lokacije njihovih prijatelja radi objekata koji nikome ne trebaju".

Kao najgoru "investiciju, pod znakom navoda", on je ukazao da se zatvara centar grada da bi se preselio u Beograd na vodi, iza kojeg "ne stoje Arapi već su sebi štetnim ugovorima poklonili basnoslovno skupo građevinsko zemljište besplatno". 

"To vlast bezočno sprovodi protivno propisima i zakonima", rekao je Krešić. 

On je rekao da će i tome doći kraj i "biće slobodna Srbija", ali je poručio da su predstojeći izbori u aprilu "falsifikat i da na njih ne teba izaći". 

Na čelu protestne šetnje, koja je počela nakon ovih obraćajanja, istaknut je veliki transparent "U bojkot 2020" 

Organizacija građanskih aktivista Građanski otpor započela je nedavno proteste u centru grada, na mestu gde su ranije održavani protesti "Jedan od pet miliona", nakon što su neki predstavnici tog udruženja najavili izlazak na izbore.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE