Obrenovac, 06.07.2020

TEMA KOJA SE ČEKALA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.05.2019.
Posebna sednica Skupštine o Kosovu 27. maja

Foto:Tanjug/Filip Krajinovic
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Gojković je novinarima kazala da će predsednika Republike Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku Ðuriću.

- Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema oko koje je potrebno da se u parlamentu povede dijalog i da garđani čuju političke stavove svih povodom pitanja KIM - istakla je Maja Gojković.

Dodala je da očekuje da debata bude sadržajna, da se čuju različiti pogledi i stavovi o izveštaju.

- Debata će biti otvorena, a posle izveštaja, i uskladu sa poslovnikom, ćemo i glasati o njemu -rekla je Gojković.

Odgovarajući na pitanja o radu Skupštine, Gojković je rekla da rad parlamenta nije blokiran, jer se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u kojoj učestvuje ogromna većina poslanika, odnosno manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu.

- Poživ važi za sve. Svi će dobiti poziv na sednicu o izveštaju o KiM. Njihovo je pravo i politička obaveza da dođu na sendicu i učestvuju u debati - rekla je Gojković.

Na pitanje kada će na dnevni red da stavi izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na KiM, Gojković je rekla da taj izveštaj niko nije podneo kao predlog koji bi ona mogla da stavi na dnevni red i da nije u mogućnosti da u dnevni red uvrsti nešto što nije podneto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE