Obrenovac, 20.01.2022

ODGOVOR SAD NA NOVOG RUSKOG AMBASADORA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.06.2019.
U Beograd stiže 'moskovski Amerikanac'?

Foto:Depositphotos
Američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota mogao bi da zameni zamenik šefa misije SAD u Moskvi Entoni F. Godfri, prenose beogradski mediji.

U tom slučaju Srbija će dobiti diplomatu koji, prema zvaničnim podacima, glavno iskustvo nije sticao u regionu, piše Politika i dodaje da to ne znači da on nema i znanje.

U Godfrijevoj zvaničnoj biografiji, u kojoj ne piše njegovo godište, ali piše da ima decu od 25, 17 i 16 godina, on je zadužen za upravljanje ključnim aspektima odnosa između SAD i Rusije.

S druge strane, u Beogradu je već došlo do smene u ruskoj ambasadi, kada je Čepurina zamenio ruski "specijalista za Balkan" Aleksandar Bocan Harčenko.

Od kako se prvi put čuo nagoveštaj njegovog imenovanja na mesto ambasadora u Beogradu pominjano je da je reč o osobi koja izuzetno poznaje naš region i sve probleme vezane za njega.

Kako se navodi, on je do 2017. godine imao zvanje ministra savetnika za politička pitanja, a pojedini ga smatraju i glavnim u američkoj ambasadi u Moskvi, jer su funkcije ambasadora Džona Hantsmana i njegovog prethodnika Džona Tefta svedene na reprezentativne.

Godfri je radio kao zamenik američkog ambasadora u Jerevanu od 2004. do 2007. godine, a pre toga je radio u ambasadama SAD u Zagrebu, Dablinu i Minsku.

Neposredno pre dolaska u Moskvu, bio je direktor kancelarije za Irak u birou za pitanja Bliskog istoka u Stejt departmentu, a u zvaničnoj biografiji zabeleženo je i da je 12 godina proveo u mornarici SAD, gde je njegov poslednji zadatak bio primena sporazuma o kontroli naoružanja SAD i SSSR.

Navodi se da je u privatnom sektoru Godfri radio kao robni menadžer u uvozno-izvoznoj firmi koja je poslovala sa bivšim Sovjetskim savezom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE