Obrenovac, 09.07.2020

NOVA PRAVILA U SKUPŠTINI


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2019.
Gosti uz saglasnost sekretara

Foto:Profimedia
Poslanici Skupštine Srbije mogu da dovedu goste u parlament samo ukoliko za to dobiju saglasnost generalnog sekretara. Obezbeđenju u dve parlamentarne zgrade koje tribuni koriste za rad, na Trgu Nikole Pašića i u Kralja Milana, u poslednje vreme je naglašeno da ovo pravilo mora da se poštuje.

Procedura predviđa da svi koji dolaze moraju biti prijavljeni u sekretarijatu, ali se često dešavalo da poslanici samo najave posetu na ulazu u objekte i gosti tako uđu. Ovo nepisano pravilo posebno se primenjivalo u poslednje vreme, dok su se u Beogradu održavali protesti opozicije, ali i miting podrške vlasti. Primećeno je da u parlament dolaze ljudi iz stranaka koji nisu poslanici, niti saradnici poslaničkih klubova, već samo članovi partija.

- Radi se o pravilima koja postoje i moraju da se poštuju. Ukoliko dolaze naši državljani dovoljno je samo ime i prezime. Oni pokazuju lični dokument na ulazu. Za strane državljane obavezan je i broj pasoša - kažu u parlamentu. - U pitanju je samo procedura. Naravno da su vrata našeg zakonodavnog doma otvorena za sve koji žele da ga posete.

Inače, u Skupštinu Srbije stalno mogu da uđu poslanici, zaposleni u službama, kao i akreditovani novinari.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE