Obrenovac, 29.05.2020

KUBUROVIĆ I BRAMERC SAGLASNI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2019.
Saradnja Srbije sa BiH dobra, pomak izostaje sa Hrvatskom

Foto:Ministarstvo pravde
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je juče sa tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji je u redovnoj poseti Srbiji u vezi sa šestomesečnim izveštajem o radu tog Mehanizma.

Tokom sastaka su se saglasili Bramerc i Kuburović saglasili da postoje pozitivni pomaci u regionalnoj saradnji saradnji Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da ona i dalje izostaje sa Hrvatskom.

Bramerc je tom prilikom pozdravio održavanje trodnevnog regionalnog sastanka tužilaca za ratne zločine, koji se posle više godina održava u Beogradu i ponovo istakao značaj saradnje između država, kada je u pitanju efikasno procesuiranje ratnih zločina, saopšteno je iz Kuburovićkinog kabineta.

Govoreći o radu srpskog Tužilaštva za ratne zločine, Bramerc je ukazao da je i dalje nedovoljan broj novih optužnica u procesuiranju ratnih zlocina.

Ministarka je istakla da je u toku revizija Akcionog plana za Poglavlje 23, te da će u njega biti dodate sve one aktivnosti koje su definisane Nacionalnom stragetijom za procesuiranje ratnih zločina, čime će se dati veći značaj i obaveza ispunjavanju mera iz te strategije.

Bramerc je pozitivno ocenio održanu obuku za zamenike javnih tužilaca za ratne zločine, koju je sprovela Pravosudna akademija uz podršku Kancelarije tužioca Mehanizma, a u cilju jačanja kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji.

U toku sastanka, Kuburović i Bramerc razgovarali i o budućoj saradnji Srbije sa Kancelarijom tužioca, kao i o narednom šestomesečnom izveštaju o radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE