Obrenovac, 09.08.2020

POPOVIĆ IVKOVIĆ SA PRVIM SEKRETAROM AMBASADE ARGENTINE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2019.
Nema podrške novom zahtevu Kosova za prijem u Interpol

Foto:MUP
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković sastala se sa prvim sekretarom Ambasade Republike Argentine Huanom Batista Skartascinijem del Riom i tom prilikom se zahvalila Argentini na poštovanju integriteta i teritorijalnog suvereniteta Republike Srbije.

Popović Ivković je istakla značaj podrške koju je Argentina pružila Srbiji na prošlogodišnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Dubaiju i time doprinela sprečavanju ozbiljnog presedana sa nesagledivim posledicama po sve države članice Interpola.

Državni sekretar ocenila je da ovogodišnje, ponovno, podnošenje zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu predstavlja politički pritisak na ovu profesionalnu policijsku organizaciju.

Skartascini del Rio poručio je da je pozicija Argentine po ovom pitanju stabilna i da se njegova zemlja ponaša u skladu sa svojom tradicijom poštovanja međunarodnih pravnih principa.

Popović Ivković i Skartascini del Rio složili su se da su Srbija i Argentina tradicionalno bliske i prijateljske zemlje, kao i da su zajednički ciljevi i interesi dveju zemalja očuvanje mira i međunarodne stabilnosti.

Tema sastanka državnog sekretara i prvog sekretara Ambasade bilo je i unapređenje policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE